Terug naar wand- en vloerbekleding

Wat is het?
Een PVC vloer is een kunststof vloerbedekking met een sfeervolle uitstraling. Zoek je een vloer met een harde toplaag, maar met een natuurlijke loopklank? Die warm aanvoelt, maar ook geschikt is voor vloerverwarming? Een vloer die geschikt is voor natte ruimtes als de keuken en de badkamer, maar die stroef is ook al is hij nat? Kies dan voor een PVC vloer.

Voordelen van een pvc vloer

  1. warm en stil
  2. duurzaam en weinig onderhoud
  3. hygiënisch en veelzijdig
  4. betaalbaar
  5. uniek
Onderhoud van de pvc vloer
Loopt u ook niet warm voor het huis intensief te kuisen, dan is een PVC vloer zonder meer een aan te raden keuze. Het onderhoud van een PVC vloer is namelijk zeer eenvoudig. Doordat de meeste PVC vloeren over een beschermende laag beschikken, beperkt het onderhoud van een PVC vloer zich tot het stofzuigen, het stofwissen en van tijd tot tijd zwabberen van de vloer. Het enige periodieke onderhoud dat een PVC vloer nodig heeft, is het vernieuwen van de beschermende was laag, een PVC vloer is dus een onderhoudsarme vloer. Geadviseerd wordt om de waslaag, die direct na het leggen door ons op de vloer word aangebracht, 1 tot 2 keer per jaar te vernieuwen.

Hoe gaan we te werk
Eerst komt een van onze gespecialiseerde vakmannen bij uw thuis langs om de oppervlakte op te meten en de staat van het vloeroppervlak te beoordelen om in te schatten hoe we deze gaan egaliseren. Om een optimaal resultaat te bekomen is het heel belangrijk dat de oppervlakte waarop de pvc vloer gelegd wordt eerst goed geveegd en gestofzuigd word, hierna kan de primer erop, deze primer zorgt ervoor dat de egaline goed hecht aan de bestaande vloer. De volgende stap is het egaliseren van de vloer. Als de egaline goed droog en hard is, wordt de vloer geschuurd ,hierna word nogmaals stof gezogen.

Nadat de bovenstaande werken achter de rug zijn zal er op de egale oppervlakte lijm aangebracht worden waarop de pvc vloer aangebracht wordt. Als de vloer gelegd is, wordt de vloer gewalst, dit om de vloer zo goed mogelijk te laten hechten met de lijm. Tot slot wordt er een speciale was aangebracht op de vloer, deze was is een beschermingslaag, en heeft 2 uur tijd nodig om te drogen en in te werken.

Voor verdere informatie en een vrijblijvende offerte kan u ons steeds contacteren.

Terug naar wand- en vloerbekleding