Terug naar binnenrenovatie

Wat is het?
Een systeemplafond is een plafond waarbij door middel van plafondplaten en plafondprofielen en een ophangsysteem een vrij toegankelijke ruimte, ook wel plenum genoemd, tussen de bovenliggende vloer en het plafond wordt gemaakt. Deze ruimte wordt gebruikt voor de aanleg van verschillende systeemleidingen zoals elekticiteit, verwarming, ventilatie en riolering.

Materialen die worden gebruikt voor plafondtegels zijn o.a:

 • Mineralen
  Hardmineraal
  Hierbij worden de grondstoffen papoer en perliet gebruik om de basisplaten te maken, deze zijn uitermate geschikt voor het reduceren van overgangsgeluid, maar minder geschikt voor het reduceren van nagalm in een ruimte.
  Zachtmineraal
  Hier is gemalen steen (steenwol) de grondstof om de basisplaten te maken. Door hun open basistructuur zijn deze platen in staat de geluidsenergie in een ruimte op te nemen. Dit is positief voor het reduceren van de nagalmtijd in een ruimte.
  Deze plafondtegels, elk met hun specifieke eigenschappen zijn uitermate geschikt voor gebruik in kantoren, onderwijsinstellingen, gezondheidszorg, sport- en recreatieruimten en de culturele sector, waaronder theater- en filmzalen.
 • Metaal
  Beschikbaar in electrogegalvaniseerd staal of hoogwaardig aluminium en worden afgewerkt met elektrostatische polyester poedercoating, hoogwaardige polyeterlak of en harde gemoffelde laklaag. Kenmerkend voor metalen plafonds is enerzijds de flexibiliteit met op maat ontworpen panelen en anderzijds een uitgebreid gamma aan standaardoplossingen voor eenvoudige montage. Andere voordelen zijn de onderhoudsvriendelijkheid en de minimale plenum-hoogte. Deze plafonds worden voornamelijk gebruikt in kantoren, ziekenhuizen, luchthaven en sportaccomodaties.
 • Houtwol
  Houtwolplaten combineren alle goede en beschermende eigenschappen van hout. Ze zijn van nature duurzaam en hebben eenzelfde levensduur als het gebouw waarin ze worden toegepast. In combinatie met steenwol, polystyreen of resolchuim bieden ze een uitstekende isolatie tegen warmte en koude. Door de optimalisering van de akoestiek en geluidisolatie is dit systeem uitstekend geschikt voor het gebruik in conferentiezalen, bibliotheken, aula’s, eetzalen, ondergrondse parkingen en doorritten.
Voordelen van een systeemplafond
 • Verbeteren van akoestische waarde in de ruimte.
 • Geluidsisolatie, zowel nagalm als overgangsgeluid.
 • Ruimte bieden aan infrastructuur (leidingen, buizen,..).
 • Optisch verlagen van zeer hoge ruimtes.
 • Brandbeveiliging.

Voor verdere informatie en een vrijblijvende offerte kan u ons steeds contacteren.

Terug naar binnenrenovatie