Terug naar parketvloeren

Wat is het?
De interieurtrends op de voet blijven volgen is haast onmogelijk, maar de unieke look van een parketvloer komt altijd tot zijn recht. Parket wordt, net als natuursteen, al eeuwenlang gebruikt as vloerbedekking. Het wordt vervaardigd uit een oeroud natuurlijke grondstof: hout. Door zijn aardeachtige kleuren geeft het uw woning een gezellige, warme en tijdloze uitstraling en past zo dus in klassieke interieurs als in moderne, strakke woningen. Van Gompel NV biedt u diverse soorten parketvloeren, die u volledig kan kiezen volgens uw budget en uw wensen.

Onze verschillende soorten parket:
Masief parket
Massief parket wordt gemaakt van de hoogste kwaliteit hout van zowel inheemse als exotische houtsoorten. Daarnaast kan het op verschillende manieren behandeld en gelegd worden, wat een unieke uitstraling geeft. Bij ons vindt u verschillende houtsoorten, stijlen, breedtes en diktes. Dankzij het tand- en groefsysteem aan de vier zijden, passen de planken van massief parket mooi in mekaar. Houten vloeren gemaakt van massief parket zijn nagenoeg onverslijtbaar, mits ze goed geïnstalleerd zijn. indien u kiest voor massief parket is het erg belangrijk dat deze steeds bovenop onderparket wordt geplaatst. Hout is van nature immers een material dat gaat werken onder invloed van temperatuurschommelingen en vocht. De installatie hiervan vereist dus flink wat vakkennis. Bij Van Gompel NV helpen we u uiteraard graag met de installatie van uw massief parket.

Halfmassief/meerlaags parket
Meerlaagsparket, samengesteld- of halfmassiefparket is een combinatie van een midden- en onderlaag uit niet-edel hout met een bovenlaag uit echt hout van top- kwaliteit. Aangezien bij dit soort maar een dun laagje edelhout wordt gebruikt zal deze goedkoper zijn dan een massief houten vloer. Nog een voordeel is het feit dat samengesteld parket veel stabieler is niet gaat kromtrekken onder invloed va vocht of temperatuur. Hierdoor is samengesteld parket dan ook een ideale keuze in combinatie met vloerverwarming.

Onderhoud van parket
U heeft gekozen voor een houten vloer en wil de warmte, klasse en gezelligheid ervan blijven behouden. Wél, dit staat of valt met een goed onderhoud. Het onderhoud van parket dient immers niet enkel om schoon te maken, maar heeft ook een voedende en beschermende functie.

De afwerking van een parket bepaalt met welke onderhoudsproducten u het best uw vloer onderhoudt. Geolied parket kan u best met aangepaste zepen onderhouden terwijl voor verniste vloeren een polish wonderen kan verrichten.

Vraag gerust raad aan een van onze experts in onze winkel. Dan weet u precies welke producten en materialen geschikt zijn voor het onderhoud van uw vloer.

Hieronder vindt u al vast enkele algemene nuttige tips voor het onderhouden en beschermen van parket

  • Uw vloer even snel schoonvegen met een zachte borstel of stofzuigen doet wonderen. Want vuil, zand en stof zijn als schuurpapier op uw vloer, ze beschadigen de beschermende oppervlaktelaag.
  • Bevestig beschermviltjes onder uw meubels; zo vermijd u dat ze krassen, maken als u ze verplaatst. Pas op met rubber, dat kan strepen maken op het oppervlak.
  • Zet uw planten altijd in een waterdichte bak of schotel, nooit rechtstreeks op het hout.
  • Verwijder gemorste vloeistoffen onmiddellijk en vermijd overmatig watergebruik bij het poetsen.
  • Vermijd chemische producten, de beschermlaag van uw hout is niet altijd bestand tegen bijtende op chemisch geïmpregneerde doekjes.
  • Houd de luchtvochtigheid zo constant mogelijk, dit beperkt krimpen en uitzetten van het hout.

Voor verdere informatie en een vrijblijvende offerte kan u ons steeds contacteren.

Terug naar parketvloeren