Terug naar wand- en vloerbekleding

Wat is het?
Bij de bouw of verbouwing van een woning is de vloer een belangrijk element. De vloerbekleding moet mooi, sterk, onderhoudsvriendelijk en slijtvast zijn. Linoleum vloeren behoren al jarenlang bij de meest toegepaste vloerbekledingen en is samengesteld uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen zoals kalksteen, hars, jute, lijnolie en andere ecologische producten.. Een extra troef is dat de vloer na gebruik volledig biologisch afbreekbaar is.

Ook op esthetisch vlak is de tijd niet blijven stilstaan en de laatste jaren heeft er een enorme evolutie plaatsgevonden in de linoleum vloeren. De dag van vandaag is deze vloer te verkrijgen in tal van vormen, kleuren en motieven. Een persoonlijke touch toevoegen is eveneens mogelijk door de integratie van een foto of figuur in het design. Voor de afwerking kun je kiezen uit een groot gamma van verschillende sierranden en plinten. Linoleum is verkrijgbaar in tegels, maar ook in stroken of banen.

Voordelen van een linoleum vloer

  1. uiterst duurzaam en sterk
  2. zeer onderhoudsvriendelijk
  3. geluiddempend
  4. ontvlamt moeilijk
  5. antistatisch en vermijdt het aantrekken van stof
  6. slijtvast
  7. kleurvast
Onderhoud van de linoleum vloer
Een linoleum vloer kun je gemakkelijk stofvrij houden door middel van een stofzuiger. Agressieve schoonmaakproducten zijn te vermijden; deze kunnen de toplaag van het linoleum namelijk beschadigen. Een goed onderhoud zal de levensduur van het linoleum enkel maar verlengen.

Hoe gaan we te werk
Een linoleum vloer kan in vrijwel elke kamer worden geplaatst, op voorwaarde dat de ondervloer voldoende sterk en vlak is. Door een zeer snelle aanpassing aan de omgevingstemperatuur wordt de vloer ook vaak in combinatie met vloerverwarming gebruikt.

Door de geringe dikte moet de ondergrond steeds ge√ęgaliseerd worden. Daarna worden de linoleumstroken of linoleumtegels rechtstreeks op de ondergrond gelijmd en worden de naden aan elkaar gelast. Die naadafwerking is uiterst belangrijk omdat indringend vocht ervoor kan zorgen dat de vloer los komt of begint te rotten.

Ook linoleumtegels zijn erg populair. Ze lijken net op echte tegels en kunnen over de oude vloer geplakt worden. Zo spaar je heel wat geld uit en kan je het interieur op enkele uren tijd een compleet nieuwe uitstraling geven.

Voor verdere informatie en een vrijblijvende offerte kan u ons steeds contacteren.

Terug naar wand- en vloerbekleding